Volledig scherm
Bij wijze van proef wil Arriva in april beginnen met extra nachttreinen door de Liemers. © Jan Ruland van den Brink

Proef met extra nachttreinen door de Liemers

ZEVENAAR - Op het traject tussen Arnhem en Winterswijk gaan vanaf april 2019 bij wijze van proef twee extra nachttreinen rijden. Deze treinen vertrekken om 4:30 uur en 5:30 uur in de nacht van zaterdag op zondag vanaf het station in Arnhem.

Arriva heeft voor de twee extra nachttreinen gekozen na een onderzoek naar het reisgedrag in de avonduren. Daaruit zou blijken dat het Liemerse en Achterhoekse uitgaanspubliek graag veel later zou willen vertrekken uit Arnhem. Voortaan rijden daarom vier treinen in deze nacht, want ook om 00.34 en 01.34 uur vertrekt een trein van Arnhem richting Winterswijk.

De nachttrein doet onder andere de stations in Westervoort, Duiven, Zevenaar en Didam aan. Er wordt al jaren geroepen om extra openbaar vervoer voor het uitgaanspubliek, mede vanwege de latere toestroom van stappers. Mensen gaan later naar de stad om uit te gaan en blijven langer plakken, merkte de ondernemersvereniging Korenmarkt al eerder op in deze krant. Hoe lang de proef met de extra nachttreinen gaat duren, is nog onduidelijk. Arriva wil eerst afwachten hoe de reacties zijn.

Zondagmiddag

De proef begint in april, maar de vervoerder past in december van dit jaar al enkele wijzigingen toe in het vervoersnetwerk in de regio. De belangrijkste verbetering voor de Liemers is de uitbreiding van het aantal treinritten tussen Arnhem en Winterswijk op zondagmiddagen. Arriva gaat voortaan elk half uur op dit traject rijden, zoals dat ook op zaterdagen en op werkdagen het geval is. Volgens de vervoerder is wordt er steeds vaker gebruik gemaakt van de treinen op zondagmiddag.

Bus

Verder blijft de Liemers voor het grootste deel buiten schot. Arriva laat alleen weten dat de buslijn die dagelijks rijdt tussen het station in Westervoort en Alliander in Duiven vanaf 10 december alleen nog in de spits gaat rijden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers