Volledig scherm
Drukte op station Zevenaar. © BartHarmsen

ProRail weet nu al dat er in 2019 een poos geen treinen rijden tussen Didam en Zevenaar

ZEVENAAR/DIDAM - Dat er in 2019 aan een dubbelspoor wordt gewerkt tussen Zevenaar en Didam, gaat de treinreiziger op verschillende momenten merken. Spoorwegbeheerder ProRail weet nu al dat er in het weekend van 23 en 24 maart en van 27 juli tot en met 11 augustus geen treinen rijden. De vervoerders organiseren dan alternatief vervoer zoals bussen.

Strukton Rail BV is onlangs gestart met de voorbereidende werkzaamheden voor het dubbelspoor. Begin 2019 start het echte werk. 

Over een lengte van 4 kilometer wordt het spoor van station Zevenaar tot station Didam verdubbeld. Ook worden er aanpassingen gedaan waardoor de treinen harder kunnen rijden. 

Voordelen

De maatregelen leveren de reizigers vele voordelen op, belooft ProRail. Zo wordt het aangepaste spoor sneller: tussen Arnhem en de Achterhoek wordt de reistijd in beide richtingen 2 minuten korter. Ook de betrouwbaarheid van het spoor wordt verbeterd door het dubbelspoor: treinen kunnen elkaar tussen Zevenaar en Didam immers ongestoord passeren. Bovendien krijgen de treinen in Arnhem meer tijd om te keren, wat weer meer ruimte oplevert in de treindienstregeling. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers