Volledig scherm
De huidige raadzaal van Zevenaar. © Jan Ruland van den Brink

Raadzaal van Zevenaar wordt kleiner

ZEVENAAR - Nog geen drie jaar na de ingebruikname gaat de raadzaal in het Zevenaarse gemeentehuis op de schop. Het oppervlak van de vergaderruimte krimpt met ongeveer 15 vierkante meter.

De aanpassing is nodig vanwege de verbouwing van de aangrenzende Hal12 tot cultureel centrum. Aanvankelijk was het plan om de raadzaal met 50 vierkante meter te verkleinen. Dat stuit op verzet van de gemeenteraad. Die vroeg op initiatief van de PvdA om een proefopstelling om het nieuwe vergaderoppervlak te kunnen ervaren.

Ongemak

Volledig scherm
© Jan Ruland van den Brink

Uit die proefopstelling is volgens PvdA-fractievoorzitter Nathani Niebuur gebleken dat er toch wat ongemak zou ontstaan als de raadzaal inderdaad zou krimpen van 215 naar 165 vierkante meter. ,,De raadzaal is de plek waar je als raadslid je werk doet. We moeten daarbij niet bij elkaar op schoot zitten’’, vindt Niebuur.

Om alle organisaties in Hal12 bereikbaar te maken voor bezoekers, wordt de entree, links naast de publieksbalies, verlengd. Deze circa 4,5 meter brede gang loopt straks dwars door de huidige raadzaal, tot achter in de voormalige fabriekshal. Een opslagruimte, verscholen achter een wand, wordt bij de raadzaal getrokken.

Volgens wethouder Nanne van Dellen was de aanpassing van de raadzaal drie jaar geleden al voorzien: ,,Vanaf het begin is geroepen dat de inrichting kan veranderen.’’ 

Kosten

De kosten voor het verplaatsen van de wand bedragen ongeveer 20.000 euro. Daar is volgens Van Dellen al rekening mee gehouden in het budget voor de verbouwing van Hal12. Dat bedraagt ruim 5,5 miljoen euro.

Mogelijk dat ook de opstelling van de tafels en stoelen wijzigt. Lokaal Belang, de grootste partij, heeft de voorkeur voor een ronde of ovale opstelling. De aanpassingen moeten echter wel binnen de begroting passen, benadrukt de fractie. Niebuur heeft haar twijfels of dat gaat lukken. Zij vraagt zich af of drie jaar geleden geen rekening gehouden had kunnen worden met de nu noodzakelijke aanpassingen.

De verbouwing van Hal12 begint deze maand.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers