De bibliotheek is al gehuisvest in Hal12 in Zevenaar.
Volledig scherm
De bibliotheek is al gehuisvest in Hal12 in Zevenaar. © Jan Ruland van den Brink

Raadzaal Zevenaar niet op tijd klaar voor eerste vergadering

ZEVENAAR - De vernieuwing van de raadzaal bij het gemeentehuis aan de Kerkstraat in Zevenaar loopt dermate vertraging op dat de raadsvergaderingen er waarschijnlijk pas per eind november kunnen plaatshebben. Het was de bedoeling dat de verbouwde ruimte direct na het zomerreces in gebruik zou worden genomen.

Vanwege de verbouwing van Hal12,  de voormalige Turmac fabriekshal  naast het gemeentehuis, zijn ook aanpassingen aan de raadzaal nodig. De vergaderruimte wordt iets uitgebreid en krijgt een andere inrichting. De bouwwerkzaamheden lopen op schema maar de inrichting van de zaal laat op zich wachten omdat een ruimte- en beeldbepalend op maat gemaakt ovalen meubel pas eind oktober kan worden geleverd. Als dat meubel er is moet de zaal verder worden ingericht en worden de beeld- en geluidsinstallatie geplaatst en afgesteld. 

De Spieker

Voor de raadsvergadering van september, oktober en begin november, wijkt Zevenaar uit naar alternatieve locaties. Voor de vergadering van september is dorpshuis De Spieker in Spijk gereserveerd. Eerder week de gemeenteraad al uit naar het ziekenhuis en kulturhus De Borg in Babberich. De commissievergaderingen van 3, 4, en 5 september worden in de patio en de zalen Jan Cremer en Asger Jorn in het gemeentehuis gehouden. Burgemeester en wethouders houden de gemeenteraadsvergadering van 27 november 'zekerheidshalve’ aan  als moment waarop de vernieuwde raadzaal in gebruik kan worden genomen. ‘We leveren maximale inspanningen om dit eerder te realiseren', aldus  het college in een brief aan de raad. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers