Volledig scherm
Regen? De kinderen timmeren gewoon verder aan het dorp van pallets in Zevenaar. © Jan Ruland van den Brink

Regen bijzaak voor de jonge timmerlieden in Zevenaar

ZEVENAAR - De kinderen kunnen bij het Doedorp in Zevenaar broodjes bakken, sieraden maken, ontsnappen uit een escape room en een krant in elkaar zetten, maar het allerleukste blijft toch het timmeren van een hut.

Met een beetje geluk komt zelfs de echte indiaan van het Doedorp bij waterplas De Breuly in Zevenaar de kinderen een handje helpen.

Voor de 41ste keer is dit speeldorp gecreëerd. Zo’n 750 kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar leven zich hier een week lang uit. Voor de allerjongsten is er een kleuterwijk in het leven geroepen. De oudere kinderen zijn vooral te vinden tussen de hutten in het bouwdorp. Daarvoor zijn drieduizend pallets aangeleverd.

Kinderen maken zich niet druk om regen

Volledig scherm
De ‘echte indiaan’ van het bouwdorp in Zevenaar helpt de kinderen met brood bakken boven een vuurtje. © Jan Ruland van den Brink

De tweede van vijf dagen speelplezier ging gisteren gepaard met de nodige regenbuien en dus moest de jeugd met frisse tegenzin schuilen in de grote tent op het terrein.

,,Wij maken ons druk over de regen, maar de kinderen vinden het helemaal niet zo erg”, zegt organisator Maarten Oostendorp namens welzijnorganisatie Caleidoz. ,,Je moet ze echt zeggen dat je wil dat ze naar binnen gaan, want anders laten ze zich helemaal natregenen.”

Dat bevestigt de jeugd. ,,Ook al is het koud en nat, wij gaan gewoon door”, zegt de Zevenaarse Roos Veldhuizen (11), die hier met haar vriendinnen Caithlyn, Lois, Anne en Pien iedere dag van de partij is. Voor de meesten is het de tweede keer. Pien van Huissteden (9) is er voor het eerst bij. ,,Ze vertelden dat dit héél leuk was!”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers