Drukte op de A12.
Volledig scherm
PREMIUM
Drukte op de A12. © Jan Ruland van den Brink

Regio met petitie naar Den Haag voor aanpak files A12: ‘Er moet snel wat gebeuren’

De regio wil heel snel een campagne om mensen uit hun auto te krijgen. Dit moet zorgen voor minder druk op de A12 tussen Arnhem en de Duitse grens. Een delegatie uit Achterhoek, Liemers en de Regio Arnhem Nijmegen vraagt daarvoor vandaag aandacht bij de Tweede Kamer.

De Gelderse delegatie dient een petitie in om nogmaals te onderstrepen hoe urgent de situatie op de A12 tussen Arnhem en Duitse grens is. ,,Er moet heel snel wat gebeuren", zegt Rens Steintjes, voorzitter van de thematafel mobiliteit en bereikbaarheid van de Regio Achterhoek en wethouder in Doetinchem.

De petitie komt na twee brandbrieven die Achterhoek en Liemers eerder stuurden aan minister Cora van Nieuwenhuizen van Infrastructuur en Waterstaat. Nu ondersteunt ook de Regio Arnhem Nijmegen de petitie.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers