Volledig scherm
PREMIUM
Fysiotherapeuten Hans ten Bosch en Harry Geurkink (r.), de stuwende krachten achter Fysiocare. Foto: Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Regionale fysiotherapeuten helemaal klaar met controledwang en papierberg

ZEVENAAR/DOETINCHEM - Zorgverleners klagen steen en been over de administratieve rompslomp binnen de zorg. Meer dan honderdvijftig fysiotherapeuten in de Achterhoek en Liemers hebben de handen ineen geslagen in de strijd tegen de controledwang en zochten naar wederzijds vertrouwen in plaats van controle uit angst. Met succes.

,,Je wordt fysiotherapeut om mensen te helpen, niet om tientallen controleformulieren in te vullen voor de zorgverzekeraars", stelt Harry Geurkink van De Romei Therapie en Training. Het is voor veel fysiotherapeuten in Nederland realiteit. Maar sinds enkele jaren niet meer in het gebied tussen Doetinchem en Westervoort. Tot grote vreugde van de zorgverleners. En de verzekeraars.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers