Volledig scherm
Medewerkers van Lobede serveren appertaart. Archieffoto: Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Restaurant op slot voor bejaarde bewoners Lobede: maaltijden in huiskamers of omgebouwde ruimte

TOLKAMER - Bewoners van Lobede in Tolkamer kunnen hun maaltijd niet langer nuttigen in het restaurant op de begane grond van het verzorgingscentrum. Dat restaurant is vorige week gesloten en staat sinds gisteren leeg. 

Quote

Zo zetten we zelf de restaurant­func­tie voort voor cliënten en hun naasten.

Woordvoerster Lobede

,,Niemand kan er meer in", reageert een woordvoerster van Pleyade, de zorgorganisatie waar Lobede onder valt. ,,Een zaak tussen de uitbater van het restaurant en de eigenaar van het pand.”

Om de 75 bewoners van Lobede van hun dagelijkse maaltijden te kunnen voorzien, heeft Pleyade intussen een ruimte binnen Lobede omgebouwd tot restaurant. Wie gewend was in het restaurant op de begane grond te eten, kan in deze omgebouwde ruimte de maaltijd nuttigen. ,,Zo zetten we zelf de restaurantfunctie voort voor cliënten en hun naasten”, meldt de woordvoerster.

Kopje koffie in het restaurant

Anderen kunnen terecht in een van de vier huiskamers binnen Lobede. Daar wordt door medewerkers van Pleyade gekookt. Dat gebeurde ook al voordat het restaurant vorige week op slot ging.  De woordvoerster wijst er op dat het restaurant behalve door cliënten van Pleyade werd bezocht door familieleden en mensen uit de buurt. Bewoners konden er ook terecht voor een kopje koffie.

Twee huurders van het pand

De zorgorganisatie is één van de twee huurders van het pand. De tweede huurder is de uitbater van het restaurant en huurt het deel van het pand waarin het restaurant was gevestigd. De restaurantfunctie is vorige week woensdag gestopt.

Het gebouw waar Lobede is gevestigd is eigendom van Optare Rei, een investeringsmaatschappij in Amsterdam. Die verwijst voor de kwestie met de uitbater van het restaurant naar de beheerder. De beheerder heeft vooralsnog niet gereageerd op vragen van De Gelderlander over de kwestie. Niet duidelijk is of wordt gezocht naar een nieuwe uitbater van het restaurant.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers