Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
© Jan Ruland van den Brink

Rianne en André zijn al hun spaargeld kwijt aan malafide dakdekkers: ‘We zijn er vol ingestonken’

ZEVENAAR - Rianne en André Hofman raakten al hun spaargeld kwijt aan dakdekkers. Die zouden een nieuw dak gaan leggen op de kapschuur naast hun negentiende-eeuwse boerderijtje in het buitengebied van Zevenaar. ,,Elke keer was er wat waardoor ze meer geld nodig hadden. En wéér meer geld. We zijn meegegaan in hun leugens en bedrog. We zijn er vol ingestonken.”

10 reacties

 • Annie van Boven

  2 maanden geleden
  Met alle respect maar hoe naïef kun je zijn. Als vrienden bij ons zouden komen met een zielig verhaal of we "even" 12.500 euro willen voorschieten voor hun zieke kind dan krabben wij ons achter de oren. Laat staan als het vreemden van je zijn. 8000 euro voor panlatten???? Een wereldvreemd en raar verhaal. Dat dit soort schorem hard moet worden aangepakt staat buiten kijf maar ja....contant betaald....en ze waren zo geslepen.....ja ik weet het niet....blijft een raar verhaal.
 • Ton Ton

  2 maanden geleden
  @Hans van Baren: het geld terugkrijgen is een civiele zaak, tenzij de strafrechter de vordering toewijst. Dan betaalt de staat het toegewezen bedrag uit en gaat dat verhalen op de daders. Het is onzin dat aangifte wegens oplichting zinloos is. Elke oplichting is qua schade een civiele zaak, maar qua gepleegd feit wel degelijk strafrechtelijk te vervolgen. Alleen is in dit geval het bewijs erg lastig te leveren
 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Trees, de suggestie van de rijdende rechter is hier echt zinloos. De rijdende rechter is een vrijblijvend concept waarbij beide partijen vooraf aangeven met de uitspraak akkoord te gaan. Het werkt alleen als beide partijen denken wat te winnen te hebben. In dit geval hebben de dakdekkers niets meer te winnen (ze hebben hun geld al) en wat ze sowieso niet willen is met hun kop op tv. Ze willen immers graag nog meer mensen oplichten.
 • Hans Van Baren

  2 maanden geleden
  Een aangifte van oplichting is kansloos. Het is een civiele zaak. Deze stakkers zijn er gewoon met hun volle verstand ingetuind en akkoord gegaan. En als het tot een zaak komt, lijkt me die niet erg kansrijk voor deze mensen.
 • Ton Ton

  2 maanden geleden
  Wanneer de politie een aangifte, in dit geval van oplichting, niet wil opnemen dan kan je rechtstreeks naar het Openbaar Ministerie. Niet vergeten om je dan te voegen in de strafzaak met de schadecllaim! Bewijzen wordt erg lastig, vanwege de contante betalingen. Nooit doen bij zulke bedrijven!
 1. Agent schiet 16-jarig meisje dood in Ohio
  Play

  Agent schiet 16-jarig meisje dood in Ohio

 2. Dodelijk ongeval: onderzoek naar verband met geweldsincident Hengelo

  Dodelijk ongeval: onderzoek naar verband met geweldsin­ci­dent Hengelo

Liemers