Een replica van de grafsteen van de Romeinse legioensoldaat Marcus Mallius op de dijk bij Herwen, waar de Romeinse Limes in Nederland begint.
Volledig scherm
Een replica van de grafsteen van de Romeinse legioensoldaat Marcus Mallius op de dijk bij Herwen, waar de Romeinse Limes in Nederland begint. © Jan Ruland van den Brink

Romeinse Limes komt definitief op lijst werelderfgoed

UpdateHERWEN/ NIJMEGEN - De Romeinse Limes komt op de Werelderfgoedlijst van Unesco te staan. dat werd dinsdagmiddag bekend gemaakt. Het Unesco-comité dat over de Werelderfgoedlijst vergaderde, zei eerder nog het besluit hierover toch weer met een dag uit te willen stellen.

  1. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
    PREMIUM

    Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

    Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Liemers