Beheerder Maurice Kruk met achter hem de restanten van steenfabriek De Koppenwaard. Foto: Jan Ruland van den Brink
Volledig scherm
PREMIUM
Beheerder Maurice Kruk met achter hem de restanten van steenfabriek De Koppenwaard. Foto: Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Rondom steenfabriek Koppenwaard is de natuur nu de baas

LATHUM - Wat te doen met voormalige steenfabrieksterreinen? Op de plek waar vroeger steenfabriek De Koppenwaard stond, heeft de natuur nu al jaren vrij spel. Mogelijk gaat dat veranderen als de plannen met het Rivierklimaatpark IJsselpoort doorgaan.

Wie vanaf de Bandijk aan de noordzijde van Lathum de Koppenwaard inrijdt, komt na zo’n honderd meter voor een hoog dicht hek te staan.

Hierachter ligt het terrein van de voormalige steenfabriek De Koppenwaard. Het gebied is eigendom van Natuurmonumenten. Voor een rondleiding doet coördinator natuurbeheer Maurice Kruk het hek vandaag graag even open.

De ontwikkeling van de voormalige steenfabrieken in dit gebied – iets verderop staan er nog twee – heeft de volle aandacht van de planmakers van het Rivierklimaatpark. Aan tekentafels en in allerlei overleggen wordt momenteel druk gepraat over wat met dit cultuurhistorisch erfgoed te doen. Een nieuwe functie geven? Of laten zoals het is?

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers