Volledig scherm
PREMIUM
Kunstwerk! de Liemers is een van de gebruikers van Hal12, het nieuwe cultuurhart in Zevenaar. © JV

Ruim 150.000 euro nodig voor tijdelijk beheer Hal12

ZEVENAAR - Voor Hal12, het nieuwe cultuurcentrum in Zevenaar, is direct 150.000 euro nodig. Dat geld is bedoeld voor een tijdelijk team, dat Hal12 gaat beheren en exploiteren totdat hiervoor een stichting is opgericht. Die stichting had er al moeten zijn. 

Voor het tijdelijke Hal12-team huurt Zevenaar twee externe krachten in. Kosten hiervoor bedragen 120.000 euro. Daarnaast is extra ondersteuning nodig voor onder meer de financiële administratie en juridische ondersteuning. Dat kost 35.000 euro.

Wethouder Nanne van Dellen ontkent dat het gaat om een extra bedrag van ruim 150.000 euro voor Hal12. Het tijdelijke Hal12-team komt er omdat de stichting die het cultuurcentrum gaat beheren, nog niet is opgericht. ,,Anders hadden we het geld aan de stichting uitgegeven”, zegt hij.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers