Volledig scherm
PREMIUM
Vorig jaar waren er stakingen in het basisonderwijs, op 15 maart doen ook middelbaar en hoger onderwijs mee. © Frank de Roo

Scholen overvallen door oproep voor staking

ZEVENAAR/WINTERSWIJK -  Scholen in de regio weten niet of ze meedoen aan de nationale onderwijsstaking op vrijdag 15 maart, die gisteren werd afgekondigd door de Algemene Onderwijsbond (AOb) samen met vakbond FNV Onderwijs en Onderzoek. Door deze actieoproep werden ze compleet overvallen. De scholen gaan nu eerst inventariseren hoe groot de actiebereidheid onder het personeel is.

,,Ik ben benieuwd hoe onze leerkrachten er in staan”, zegt bestuurder Hennie van Schilt van scholenkoepel Accent, waar twintig basisscholen in Oost Gelre, Winterswijk, Aalten en Oude IJsselstreek onder vallen. ,,Je zag bij de landelijke stakingen in het basisonderwijs vorig jaar de animo afvlakken.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers