Volledig scherm
PREMIUM
Ook kinderen lieten zich van hun beste kant zien. © Jan Ruland van den Brink

Schuttersgilden kleuren jubileum EMM Ooy-Zevenaar

ZEVENAAR/ OOY - Kleurrijke schutterijen en schuttersgilden uit de Liemers, met daarbij enkele gastverenigingen, gaven de verjaardag van EMM Ooy-Zevenaar zondag glans. De gastheer van het kringconcours en de schutterswedstrijden vierde het 125-jarig bestaan.

Van zenuwen is weinig te merken bij Job (10), die zo meteen in actie komt met de jeugdvendeliers van Schutterij Eendracht Maakt Macht Ooy-Zevenaar. Hij heeft nog wel even tijd om te vertellen over het vendelen, dat hij, net als zijn jongere broer Tim, al enkele jaren bij de jeugd van EMM doet. ,,Soms is het best wel zwaar, we moesten een keer tien minuten achter elkaar. Toen zeiden we na vijf minuten al: zet het vaandel maar bij de voet.’' Aan wedstrijden meedoen vindt hij leuk. ,,Maar je moet iedere keer weten: het gaat om het plezier, je kunt niet altijd winnen.’'

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers