Servais Knaven, in 2001.
Volledig scherm
PREMIUM
Servais Knaven, in 2001. © Cor Vos

Servais Knaven en zijn liefde voor de Hel van het Noorden

interviewHet wielerleven van Servais Knaven is onlosmakelijk verbonden met het mythische monument Parijs-Roubaix. De ‘flandrien’ met Gelders bloed kroonde zich in 2001 tot de koning van de kasseien in de Hel van het Noorden. De grootste overwinning in de carrière van de meesterknecht.

Servais Knaven (48) knalt zondag weer over de kasseienstroken in Noord-Frankrijk. De bakkerszoon uit Lobith maakt de helletocht van 257 kilometer de laatste jaren niet meer op een wielrenfiets, maar in de volgwagen van Team Sky. De ploegleider heeft zijn hart verpand aan één van de vijf wielermonumenten.

De Ronde van Vlaanderen en de voorjaarsklassieker Parijs-Roubaix zijn voor de voormalig renner nog steeds de hoogtepunten van het wielerseizoen. Met zijn zegetocht door het Noord-Franse landschap in 2001 dwong Knaven een plek af in de canon van de wielergeschiedenis.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers