Een medewerker van het Rijnstate heeft ongeoorloofd dossiers bekeken van 164 patiënten. Hij is ontslagen.
Volledig scherm
PREMIUM
Een medewerker van het Rijnstate heeft ongeoorloofd dossiers bekeken van 164 patiënten. Hij is ontslagen. © Thinkstock

Slachtoffer ‘borstengluurder’ Rijnstate is geschokt: ‘Mijn intieme foto’s zijn niet veilig in het ziekenhuis’

ZEVENAAR - Een vrouwelijk slachtoffer van de dossiergluurder die in het Rijnstate in Zevenaar liefst 164 patiëntendossiers bekeek, is kritisch op hoe het ziekenhuis de kwestie afhandelt.

15 reacties

 • joan willems

  2 maanden geleden
  Overal waar door digitalisering gegevens van mij zijn opgeslagen, zijn er medewerkers die daar inzage in hebben. De grootste vraag is; wordt daar integer mee omgegaan en blijft het binnen de muren van de instantie? Daar gaat het om. Begrijp dan ook de hele commotie niet. Overal weten ze meer van je dan je denkt. Zolang dit niet tegen je gebruikt wordt is er niet veel aan de hand.
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  @Joop Hoeyen, u noemt :” Zo’n medewerker zal denk ik toch niet bepaald opgewonden raken of misbruik gaan maken van een paar borstfoto’s lijkt mij.” U gaat er van uit dat er sprake zou zijn van opwinding ? (Want het zou u niets doen) En een ‘paar’ borstfoto’s zijn er minsten 300, als medewerker 164 dossiers heeft bekeken.
 • Pim Willemsen

  2 maanden geleden
  @Gerard Loon, inzage in een dossier dat de huisarts van jou heeft kan alleen als je daar expliciet toestemming voor hebt gegeven. Een keuringsarts weet heel goed wat hij wel of niet mag. Helaas komt dossiergluren vaker voor, ook bij buro in Tiel waar financiële gegevens van BN’rs werden ingezien door bankmedewerkers. In dit geval gaat het om de persoonlijke integriteit van mevrouw die geschonden is, en hoe zij haar gevoel van onbehagen wil compenseren is haar persoonlijke keuze.
 • Miranda Peeters

  2 maanden geleden
  Ik heb begrepen dat mevrouw persoonlijk op de hoogte is gesteld en dat op haar verzoek een gesprek kan plaatsvinden. Foto's zijn imderdaad altijd zonder gezicht. Maak je niet druk. Bij veel instantie's zials uwv, belasting, verhuurder kinnen ook anderen meelezen. Schadevergoeding ....tja waarvoor dan? Bivendien is er een onderzoek gestart.
 • Martin Reekers

  2 maanden geleden
  Geld!