Volledig scherm
© DG

Slachtoffer ongeval Duiven overleden aan verwondingen

DUIVEN - De 20-jarige Lars aan de Meulen uit Giesbeek, die zaterdagmorgen vroeg zwaargewond raakte bij een ongeval in Duiven, is aan zijn verwondingen overleden. Dat meldt de politie.

De twintigjarige Lars aan de Meulen was doelman van het tweede team van de voetbalclub G.S.V. '38. G.S.V. '38 heeft de wedstrijden van haar teams van zondag afgelast. Om 10.30 is er een bijeenkomst in de kantine van de club.

'Zwarte zaterdag'
De club spreekt op de website van een 'zwarte zaterdag':

'Viel bij vele vandaag de angst al te bespeuren werd vanavond vroeg in de avond werkelijkheid. Lars aan de Meulen heeft op zijn 20 jarige leeftijd het ongeval te Duiven niet overleefd. De gevolgen hiervan waren dusdanig dat hij de strijd op heeft moeten geven. Een zwarte zaterdag voor de omgeving van Lars waaronder zijn veel betekende voetbalclub GSV'38. Onze gedachte gaan uit naar Anita, vader Leon tevens grensrechter van het 2e elftal en zijn zus Tessa en wensen hun heel veel sterkte om dit enorme verlies te dragen. Tegen dit verlies kunnen we niet!'

„Hij was bij ons niet alleen keeper”, zegt secretaris Gerben Tiel. „Hij was ook clubscheidsrechter en leider van de A2, waar jongens van 17 en 18 jaar in spelen voor ze doorstromen naar de senioren.”

Levenslust
Lars stond bekend als een hartelijke jongen vol levenslust. Deze zomer haalde hij zijn vwo-diploma aan het Candea College in Duiven en was net begonnen aan een studie in Nijmegen. Hij werkte daarnaast als oproepkracht in restaurant ’t Olde Schop in Giesbeek.

Ongeluk
Het fatale ongeluk gebeurde zaterdagochtend op de Oostsingel (N810) in Duiven, waar Lars op zijn fiets werd aangereden. De automobilist reed door rood en liet het slachtoffer na het ongeval achter. Later lukte het de politie om vier ‘betrokkenen’ uit Duiven (27 tot en met 30 jaar oud) aan te houden, waaronder de bestuurder. Deze vier personen trof de politie aan op hun huisadres. Twee van de vier aangehouden personen bleken tijdens het ongeval niet in de auto te zitten. De bestuurder zit vast, de anderen zijn vrijgelaten. De politie doet verder onderzoek naar de toedracht.

Traumahelikopter
Het is nog niet bekend hoe de auto hem bij de kruising met de Broekstraat heeft aangereden. Lars is kort na het ongeluk met de traumahelikopter naar het Radboud Ziekenhuis in Nijmegen gebracht, toen was al duidelijk dat zijn overlevingskansen nihil waren.

Op onze website is een condoleanceregister geopend.

Liemers