Volledig scherm
De sloop van het voormalige gemeentehuis in het centrum van Zevenaar lag ruim een half jaar stil. Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Sloop oude raadhuis hartje Zevenaar hervat: nieuw complex met grand café gereed in 2021

ZEVENAAR - De sloop van het oude raadhuis in het centrum van Zevenaar is hervat. Het werk lag ruim een half jaar stil nadat vastgoedbedrijf Solidiam door omwonenden was aangesproken op scheuren en verzakte woningen. Volgens Solidiam is inmiddels aangetoond dat deze schade niet het gevolg is van de sloopwerkzaamheden.

Alleen de raadzaal van het voormalige gemeentehuis aan het Raadhuisplein in Zevenaar blijft overeind. Hier opent op termijn een horecavoorziening. ,,Bij voorkeur een grand café”, zegt Ronald Egger, eigenaar van het vastgoedbedrijf. ,,Een grand café past bij de doelgroep die straks in de nieuwe appartementen komt te wonen.”

‘Minder makkelijk bouwen’

Egger verwacht dat het nieuwe appartementencomplex op de plek van het voormalige raadhuis in 2021 gereed is. Het werk duurt volgens de vastgoedmagnaat wat langer dan gebruikelijk. ,,Dit is iets minder makkelijk bouwen dan een standaard eengezinswoning”, verklaart Egger. 

Twintig koopappartementen

Solidiam bouwt twintig koopappartementen in het hart van Zevenaar, met elk een oppervlakte van 100 vierkante meter. Voor de bewoners van het Oude Raadhuys, zoals het nieuwe complex gaat heten, komen er twintig inpandige parkeerplaatsen.

Behalve het grand café in de voormalige raadzaal voorziet het plan in winkelruimte. Aanvankelijk zou er een supermarkt in het complex komen. Omdat omwonenden onder meer vreesden voor rammelende winkelwagentjes ziet Solidiam af van een supermarkt. Inmiddels lopen er volgens Egger onderhandelingen met diverse kandidaten voor de winkelruimte.

Het sloopwerk in het Zevenaarse centrum is hervat na onderzoek naar de scheuren en verzakkingen, zegt Egger. Inmiddels is vastgelegd dat dit het gevolg is van de periode van langdurige droogte vorig jaar en niet van de sloopwerkzaamheden. Solidiam wilde voorkomen dat het vastgoedbedrijf of de sloper aansprakelijk konden worden gesteld voor schade.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers