Volledig scherm
Artist impression van het Oude Raadhuys aan het Raadhuisplein in Zevenaar. © Solidiam

Sloop oude raadhuis in Zevenaar na bouwvak

ZEVENAAR - Het oude raadhuis aan het Raadhuisplein gaat tegen de vlakte. Na de bouwvak begint ontwikkelaar Solidiam met de sloop. Alleen de voormalige raadzaal blijft overeind.

Het Oude Raadhuys heet de nieuwbouw die op de plek van het oude raadhuis verrijst aan het Raadhuisplein in Zevenaar. Het complex omvat twintig appartementen, een horecagelegenheid en winkelruimte. 

De horecagelegenheid komt in de voormalige raadzaal van Zevenaar, met de bekende muurschildering van Frans Jacobs. De raadzaal is het enige deel van het uit 1959 daterende voormalige gemeentehuis dat overeind blijft. Bij mooi weer kunnen bezoekers buiten op het terras plaatsnemen. Wie de exploitant van de horecagelegenheid wordt, is nog niet duidelijk.

Ondernemer

Evenmin duidelijk is welke ondernemer de ruimte op de begane grond van het Oude Raadhuys gaat huren. ,,Daarover zijn we in gesprek’’, zegt Ronald Egger, directeur van Solidiam. De ontwikkelaar bouwt twintig huurappartementen in het hart van Zevenaar, met elk een oppervlakte van 100 vierkante meter. De supermarkt, die zich aanvankelijk op de begane grond van het nieuwe complex had zullen vestigen, komt er niet. Omwonenden waren daar volgens Egger niet blij mee. Nu komt er een 'grotere retailer'. Egger: ,,Denk aan een Action of een Hema. Die hebben behoefte aan 12- tot 1.300 vierkante meter winkelruimte.’’

Voor de bewoners van de toekomstige huurappartementen komen er twintig inpandige parkeerplaatsen. De ondergrondse parkeergarage, waar een deel van het aangrenzende Freulebosje voor opgeofferd had moeten worden, komt er niet. Volgens Egger blijft het Freulebos intact. ,,Het wordt opgeschoond. De wildgroei verdwijnt.’’

Kleiner

De winkelruimte wordt iets kleiner dan het oppervlak van de oorspronkelijke supermarkt in het Oude Raadhuys. De gemeente huurt een deel van de ruimte, onder meer om te kunnen gebruiken tijdens diverse evenementen op het Raadhuisplein. Daarnaast komt er een fietsenstalling en een openbaar toilet.

Het Raadhuisplein wordt opnieuw ingericht. ,,Dat is nu een tamelijk sfeerloze vlakte’’, gaf wethouder Hans Winters eerder aan. ,,We zijn met diverse verenigingen in gesprek over de vraag of er een podium en een overkapping zou moeten komen.’’

Het is in elk geval de bedoeling dat het Raadhuisplein opnieuw wordt bestraat, nieuwe verlichting, nieuw straatmeubilair en nieuw groen krijgt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers