Volledig scherm
PREMIUM
Veel ouderen van de Willibrordusparochie kwamen voor de ziekenzalving naar de ouderenontmoetingsdag in Babberich. © Jan van den Brink

Sluiting kerken hét gesprek op ouderenontmoetingsdag in Babberich

BABBERICH - De sluiting van negen van de dertien kerken in de Liemers was één van de belangrijkste gespreksonderwerpen op de jaarlijkse ontmoetingsdag van de Willibrordusparochie.

,,Ik hoop dat het kappelletje open blijft’’, verzucht Trees Derksen (74) uit Babberich zaterdagmiddag tijdens de ouderenontmoetingsdag van de Sint Willibrordusparochie. ,,Dat is zo’n gezellig, klein knus kapelletje van de nonnen die hier vroeger in het klooster hebben gezeten.”

Nu ze slecht ter been is, gaat ze nog maar af en toe naar de kerk aan het Babborgaplein in haar woonplaats. Net als acht andere kerken in de regio, wordt die de ook onttrokken aan de erediensten. Verschrikkelijk vindt ze dat. ,,Echt heel erg. Als ik straks naar Zevenaar moet, ga ik niet meer. Dat kan ik niet.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers