Volledig scherm
PREMIUM
© ANP XTRA

Snel internet voor bewoners van buitengebied Zevenaar en Duiven

ZEVENAAR/DUIVEN - Pakweg 1.750 huishoudens in het buitengebied van Zevenaar en Duiven kunnen medio volgend jaar beschikken over snel internet. Eerst moet minimaal de helft hun belangstelling hiervoor kenbaar maken bij het glasvezelbedrijf Digitale Stad.

Bingewatchen op Netflix, een film streamen of fatsoenlijk thuis kunnen werken: het ligt in het verschiet voor bewoners van de buitengebieden van Zevenaar en Duiven. 

Digitale Stad, gespecialiseerd in de aanleg van glasvezelnetwerken, begint na de zomer met een campagne om bewoners van het buitengebied te interesseren voor snel internet. Minstens 50 procent van deze huishoudens moet aangeven dat ze aangesloten wil worden op het glasvezelnetwerk van Digitale Stad.

Dick Wessels, directeur van Digitale Stad, ondertekende maandagmiddag een overeenkomst met wethouder Hans Winter van Zevenaar en zijn Duivense collega Gemma Tiedink. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers