De voorbereidingen voor de aan te leggen A15 zijn allang begonnen.
Volledig scherm
De voorbereidingen voor de aan te leggen A15 zijn allang begonnen. © Jan Ruland van den Brink

Snelheid op A50 Arnhem-Apeldoorn naar 100

ARNHEM - Om de doortrekking van de A15 van Ressen naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar mogelijk te maken, wordt op de A50 de maximumsnelheid verlaagd. Die gaat tussen de knooppunten Waterberg (Arnhem) en Beekbergen (bij Apeldoorn) van 120 naar 100 kilometer per uur. Dat gaat in als de verlengde A15 klaar is.

Het is een van de maatregelen die vandaag zijn gepubliceerd die er voor moeten zorgen dat de bezwaren tegen de doortrekking van de A15 en het aanleggen van extra rijstroken op de A12 worden weggenomen. Andere maatregelen zijn het bouwen van extra (hoge) geluidschermen en het maken van een extra steile grondwal langs het snelfietspad in Bemmel.

Het doortrekken van de A15 stond op losse schroeven nadat het Europese Hof vorig jaar oordeelde  dat Nederland zich onvoldoende inzet om de uitstoot van stikstof te verminderen. Een doortrekking van de snelweg zou dat nog verergeren.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers