Volledig scherm
Brandweercommandant Hans Verhoef (l) draagt letterlijk het stokje over aan Maarten Soethof. © Brandweer Giesbeek

Soethof nieuwe brandweercommandant Giesbeek: ‘Trots en blij’

GIESBEEK - Maarten Soethof uit Giesbeek is de nieuwe ploegcommandant van de brandweer in Giesbeek. De geboren en getogen Giesbeker neemt het stokje over van Hans Verhoef.

Soethof is vrijwillig brandweerman sinds 2005. Hij heeft zich opgewerkt tot onder andere bevelvoerder en oefenleider. In het dagelijks leven is hij werkzaam bij Eijkelkamp SonicSampDrill in Giesbeek. Omdat hij in het dorp woont en werkt kan hij bij een calamiteit snel bij de brandweerkazerne zijn. Daarnaast kent hij het verzorgingsgebied. Soethof: ,,Ik ben trots dat ik leiding mag gaan geven aan de post in Giesbeek. Het is een actieve jonge groep waarin er net drie nieuwe brandweermensen hun diploma hebben ontvangen en er nog drie in opleiding zijn. In deze tijden waarin een groot tekort is aan brandweermensen is dit erg bijzonder. Verder ben ik blij dat ik zo mijn steentje kan bijdragen aan de veiligheid van ons mooie dorp.”

Nog een jaartje door

Verhoef was vijftien jaar ploegcommandant van de brandweer in Giesbeek. Hij vond het tijd  een stapje terug te doen. Wel blijft hij nog een jaar werkzaam zal zijn als bevelvoerder. ,,Ik wil de veertig jaar bij de brandweer in Giesbeek graag volmaken. Op deze manier kan ik niet alleen actief blijven, maar ook zorgen voor een goede warme overdracht”, aldus Verhoef. 

Brandweer Giesbeek kijkt terug op een jaar met een recordaantal uitrukken. Waar de pieper normaal gesproken ongeveer 30 keer per jaar gaat, waren er in 2019 53 uitrukken. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.
  1. Plofkraak Emmerik mislukte: vluchtende Nederlanders crashten in gestolen Audi RS3
    VIDEO

    Plofkraak Emmerik mislukte: vluchtende Nederlan­ders crashten in gestolen Audi RS3

    EMMERIK / ZEVENAAR - Twee mannen die omkwamen bij een verkeersongeluk op de A12 bij Zevenaar hadden kort daarvoor met een derde verdachte geprobeerd een geldautomaat te kraken in Emmerik. Het drietal onderbrak de plofkraak om nog onduidelijke redenen. Van die poging zijn wel videobeelden waarop de drie te zien zijn. Op die beelden is ook het kenteken te zien van de in Herne gestolen grijze Audi RS3 waarin zij later verongelukten.

Liemers