Volledig scherm
Een leerling van het Liemers College scheurt met een zelfgebouwde zeepkist de helling af bij zijn school in Zevenaar. © Theo Kock

Spektakel met zelfgebouwde zeepkisten bij het Liemers College

ZEVENAAR - Spektakel bij de locatie Landeweer van het Liemers College vrijdagochtend. Honderd derdejaars vmbo-leerlingen van de middelbare school deden met zelfgebouwde zeepkisten mee aan de eerste LC Snel naar de Bel Zeepkistenrace.

De school had gezorgd voor een passende helling. Vanaf de hoofdingang was een parcours gebouwd naar een bel een stuk verderop. Om bij die bel te komen, haalden de leerlingen soms halsbrekende toeren uit in zelfgemaakte zeepkisten. 

Volledig scherm
Niet iedereen wist even behendig met de zeekist om te gaan. © Theo Kock

De derdeklassers hadden zich vanaf het begin van het schooljaar voor de zeepkistenrace voorbereid. Tijdens de vakken ‘product maken en verbeteren’ en ‘promoten, presenteren en verkopen’ kregen de leerlingen tijd om zelf een passende zeepkist te bouwen. Bij de wedstrijd ging het om snelheid, behendigheid en originaliteit. Ook werden de ‘wagens’ gecontroleerd op veiligheid. 

Volledig scherm
Gaan met die zeepkist. Op de achtergrond het Liemers College. © Theo Kock
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers