De Duitse grens loopt langs de voortuin van Sabine de Groot en dochters Anne en Emma. Zij mogen officieel niet zonder negatief testbewijs op Duits grondgebied verblijven, waar hun Duitse overbuurvrouw Ingrid Jansen staat.
Volledig scherm
PREMIUM
De Duitse grens loopt langs de voortuin van Sabine de Groot en dochters Anne en Emma. Zij mogen officieel niet zonder negatief testbewijs op Duits grondgebied verblijven, waar hun Duitse overbuurvrouw Ingrid Jansen staat. © Jan Ruland van den Brink

Spijkse grensbewoners mogen huis niet meer uit: ‘Heel bizarre situatie’

SPIJK - De Spijkse Sabine de Groot (46) mag sinds dinsdag haar huis officieel niet meer uit zonder een negatieve coronatest. Het huis aan de Oude Kleefsepostweg staat op Nederlands grondgebied, maar de weg is Duits. ,,De stoep is al Duitsland.”

8 reacties

 • Hans de Graaf

  2 weken geleden
  @joep meloen: In D werkt men echt niet met een plan. Grote discussie tussen de Bundesländer en Bund (Merkel) over welke maatregelen te nemen zijn. De huidige "lockdown-light" loopt binnenkort af, en men weet niet wat er na 18 april gaat gebeuren. Elk Bundesland heeft zijn eigen regels. Verder heeft ook nog elke Stad/Kreis eigen (extra) regels. Onoverzichtelijk en weinig plan.
 • Marco Jansen

  2 weken geleden
  Te belachelijk om eigenlijk over te praten, pak eerst ut volk aan dat lak heeft aan de regels die al langer gelden, en laat deze mensen met rust.
 • Pieter Zeeuw

  2 weken geleden
  @Baars, droom verder ! Er wordt een hele andere agenda uitgerold en die heeft niets te maken met virusbestrijding.
 • Joep Meloen

  2 weken geleden
  @wim sonderen , dat komt omdat Duitsland met een plan werkt .In Nederland gooien ze maar lukraak alles dicht en wanneer de rek eruit is weer open. Veel mensen zijn tegen een plan met bron en contact onderzoek maar daarmee kunnen wel gewoon de winkels enz open.Gommers zei gister dat het kabinet na een jaar nog niet in de gaten heeft dat er een crisis is..zelfs dit weten ze kapot te bezuinigen en zal wel weer corrupt gaan,geld is het enige dat telt afz Joep Meij
 • H. Baars

  2 weken geleden
  Eind december is alles normaal en vieren de Duitsers samen met de Nederlanders kerst.
 1. Theatermaker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen
  Play

  Theaterma­ker Leo in tranen, nu hij eindelijk weer een lach kan brengen

 2. Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af
  Play

  Hoge Raad wijst herziening Arnhemse villamoord af

Liemers