Volledig scherm
Leerlingen van Liemerse basisscholen krijgen sinds vijf jaar techniekles in lokaal TechnoPlaza op Landeweer. Ze leren onder meer solderen. Het initiatief is beloond met een Fedet Award. Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

TechnoPlaza Zevenaar krijgt prijs voor opdracht met mini-stoplicht

ZEVENAAR - Technoplaza, het technieklokaal bij het Liemers College in Zevenaar, heeft samen met Kremer Installatietechniek een Fedet Award gewonnen. Fedet is de landelijke federatie elektrotechniek en heeft als missie ‘elke organisatie in de elektrotechniek te verbinden om te bouwen aan een betere wereld’. 

Volledig scherm
Kremer Installatietechniek uit 's-Heerenberg bedacht voor TechnoPlaza een opdracht om een mini-stoplicht te maken. Foto : Jan Ruland van den Brink © Jan Ruland van den Brink

Bij TechnoPlaza krijgen jaarlijks zo'n 1.500 Liemerse basisschoolleerlingen uit de groepen 7 en 8 techniekonderwijs. Kremer, gevestigd in 's-Heerenberg, heeft voor deze technieklessen een opdracht bedacht: de leerlingen maken een mini-stoplicht, dat zij met de laptop of de smartphone kunnen aan- en uitzetten. In de opdracht komen diverse technische vaardigheden aan bod: solderen, monteren en programmeren. 

Kremer, een bedrijf met 180 medewerkers, wil kinderen op jonge leeftijd enthousiast te maken voor techniek. Dat is ook het doel van TechnoPlaza, een gezamenlijk initiatief van ondernemersvereniging Lindus, het Liemers College en de Liemerse gemeenten. De Fedet Awards zijn dit jaar voor de tweede maal uitgereikt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers