Volledig scherm
Archieffoto. © AD

Thuiszorger PrivaZorg, met vestigingen in onze regio, onder toezicht om ‘bestuurlijke onrust’

Thuiszorgorganisatie PrivaZorg in Amersfoort is door de Inspectie Gezondheidszorg en Jeugd onder verscherpt toezicht gesteld. Aanleiding is de bestuurlijke onrust tussen directie en Raad van Commissarissen.

PrivaZorg is een landelijk werkende thuiszorgorganisatie die zorg biedt vanuit regionale steunpunten, waaronder in Zevenaar, Groenlo en Doorn (Utrechtse Heuvelrug)

Het gaat om verzorging, verpleging, begeleiding en huishoudelijke ondersteuning en geboortezorg. Het hoofdkantoor van de organisatie zit aan de Hardwareweg in Amersfoort.

Verstoorde relaties

De inspectie concludeert op basis van onderzoek dat er sprake is van verstoorde relaties binnen PrivaZorg en er onvoldoende samenwerking en vertrouwen is tussen de Raad van Commissarissen en de directie. De inspectie vreest dat dit nadelige gevolgen heeft voor de kwaliteit van de (financiële) besluitvorming, maar ook voor de kwaliteit en continuïteit van de zorgverlening.

PrivaZorg moet binnen twee weken met een plan van aanpak komen. Voor het oplossen van de bestuurlijke onrust en het uitvoeren van eventuele verbetermaatregelen geeft de inspectie PrivaZorg vijf maanden.

Weet jij meer over dit nieuwsitem? Help de verslaggever!

 WhatsApp ons!

Stuur een bericht op 06-13322268. Mailen kan ook, naar: online@gelderlander.nl

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers