Volledig scherm
De tien meter hoge boom verlicht het Zevenaarse horecaplein. © Jan Ruland van den Brink

Tienduizenden lichtjes in Zevenaarse kerstboom: ‘Supermooi, dit geeft sfeer’

ZEVENAAR Liefst 21.500 lichtjes telt de kerstboom op de Markt in Zevenaar. De tien meter hoge boom verlicht het Zevenaarse horecaplein in de donkere dagen voor kerst. 

De lichtjes werden vrijdagavond ontstoken door wethouder Belinda Elfrink en Ondernemend Zevenaar. Het is aan de ondernemersvereniging om het initiatief te nemen voor de aankleding van het Zevenaarse winkelhart, zegt Elfrink: ,,Ondernemend Zevenaar heeft daarvoor de reclamegelden tot haar beschikking die wij als gemeente innen. Zij mogen kijken hoe ze het gezellig maken in het centrum.”

Sfeerverlichting aan lantaarnpalen

De metershoge kerstboom staat voor het tweede jaar op de Markt. Ook in de Griethsestraat prijkt een boom, maar die is een stuk kleiner. Sinds vorige maand hangt de sfeerverlichting aan de lantaarnpalen in de Zevenaarse winkelstraten. 

Die blijft daar nog wel even hangen. Tot medio januari, verwacht Ondernemend Zevenaar. Uit de speakers klinkt kerstmuziek. 

De kerstboom met de duizenden lichtjes valt in de smaak. ,,Supermooi, al die lampjes”, vindt Elfrink. ,,Dit geeft sfeer.”

Liemers