Basisschoolleerlingen aan het wilgen knotten tijdens een gastles van het centrum voor Natuur en Educatie NME in Zevenaar. Archieffoto: Henk Rodrigo
Volledig scherm
PREMIUM
Basisschoolleerlingen aan het wilgen knotten tijdens een gastles van het centrum voor Natuur en Educatie NME in Zevenaar. Archieffoto: Henk Rodrigo © HENK RODRIGO

Toekomst natuuronderwijs Liemers in gevaar: ‘Wij luiden de noodklok’

ZEVENAAR/WESTERVOORT Basisscholen in Zevenaar, Westervoort en Doesburg maken zich ernstig zorgen om de toekomst van het natuuronderwijs in de Liemers. Het voortbestaan van het centrum voor Natuur- en Milieueducatie (NME) is in gevaar.

7 reacties

 • Louis

  1 jaar geleden
  Het afschaffen van de NME zou mij zeer doen. Het wordt alleen maar noodzakelijker dat de jeugd wordt geleerd hoe belangrijk natuur en milieueducatie is en in de toekomst nog meer zal worden.
 • Elly

  1 jaar geleden
  Leckerschmecker je reageert erg kortzichtig en heel kort door de bocht. Afkraken je hobby? NME kan het natuurlijk niet alleen, ouders en omgeving spelen ook een grote rol. Daarbij denken tieners niet altijd logisch, maar als de basis sterk is, komt het uiteindelijk goed. Daar kun jij ook aan bijdragen i.p.v. je er tegen af te zetten.
 • feitenchecker

  1 jaar geleden
  Heeft dus tot nu toe niet gewerkt.
 • Liesje

  1 jaar geleden
  Precies, en dat maakt exact duidelijk hoe belangrijk natuuronderwijs is!
 • feitenchecker

  1 jaar geleden
  Die jeugd die Zevenaar bezaait met lege blikjes en mondkapjes?

Liemers