Toon en Thea Berendsen uit Ulft zien toch af van het oversteken van het ondergelopen fiets- en wandelpad in Herwen
Volledig scherm
Toon en Thea Berendsen uit Ulft zien toch af van het oversteken van het ondergelopen fiets- en wandelpad in Herwen © Jan Ruland van den Brink

Toon en Thea maken rechtsomkeert vanwege hoogwater: ‘Dan maar gewoon rechtstreeks naar de Chinees’

HERWEN - Het is een prachtig gezicht: een vader die met opgerolde pijpen het hoge water trotseert met op zijn arm een kind dat stevig zijn plastic emmertje vastklemt. Niet snel daarna komen fietsers met een rotvaart de Herwensedijk afgereden. Zonder twijfelen trotseren ook zij het water op het fiets- en wandelpad tussen de Putmanskrib en recreatieplas De Bijland.

 1. Krachtige mediacampagne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen
  2

  Krachtige mediacam­pag­ne toont echte lichamen van pas bevallen vrouwen

  In de media en online zien we niet vaak realistische beelden van pas bevallen vrouwen, vindt het Australische menstruatieondergoedmerk Modibodi. Daarom lanceert het samen met stockbeeldenbedrijf Getty Images een campagne die het moederschap in al zijn facetten en echte lichamen van pas bevallen vrouwen wil tonen. Het merk nodigt ouders ook uit om op sociale media hun eigen foto’s te plaatsen met de hashtag #PostpartumUnfiltered.
 2. 
Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsychiater geeft tips
  PREMIUM

  Alleen je kinderen opvoeden: kinderpsy­chi­a­ter geeft tips

  Niemand start een gezin met het idee dat het zal uitdraaien op een scheiding. Ook Charlotte (31) had het niet makkelijk om het voltijdse moederschap los te laten. ,,Andere alleenstaande moeders zeiden dat het wel zou wennen, en ze hadden gelijk: ik heb mijn draai gevonden. Mao en Niloh zijn gelukkig, en met de kat erbij vormen wij een team van vier.” Ze legt uit hoe de regeling met haar partner verloopt, en ook kinderpsychiater Peter Adriaenssens geeft advies rond co-ouderschap.

Liemers