Een artist impression van de nieuwe brug over het Pannerdensch Kanaal, die bij een doortrekking van de A15 gerealiseerd moet worden.
Volledig scherm
Een artist impression van de nieuwe brug over het Pannerdensch Kanaal, die bij een doortrekking van de A15 gerealiseerd moet worden. © Rijkswaterstaat

Uitspraak doortrekken A15 en verbreden A12 kan nog even duren: ‘Dit is een complexe zaak’

DEN HAAG / ZEVENAAR - Het is een complexe zaak, met veel technisch ingewikkelde dingen. Daarom kan het volgens een woordvoerster van de Raad van State nog even duren voordat de uitspraak over ViA15 er is. Die werd deze week verwacht.

 1. Het is erop of eronder voor de verlengde A15: hier vind je alle antwoorden over de nieuwe snelweg die er wel/niet* komt
  Play
  PREMIUM
  video

  Het is erop of eronder voor de verlengde A15: hier vind je alle antwoorden over de nieuwe snelweg die er wel/niet* komt

  Al jaren wordt gesproken over het doortrekken van de A15 van knooppunt Ressen naar de A12 tussen Duiven en Zevenaar. Volgende week behandelt de Raad van State in vier dagen 52 bezwaren tegen de bouw van het stuk snelweg. Het is het belangrijkste verkeersproject van Gelderland. Komt het er wel of niet? Wij nemen je alvast bij de hand met de 15 allerbelangrijkste vragen en antwoorden in dit ingewikkelde dossier.