Een GGD-vaccinatiebus op de Markt in Lobith.
Volledig scherm
PREMIUM
Een GGD-vaccinatiebus op de Markt in Lobith. © Jan Ruland van den Brink

Vaccinatiebus nog steeds in trek: al klinken er ook wanklanken

LOBITH - De vaccinatiebus van de GGD Gelderland-Midden stond maandag in Lobith en Spijk. In de bus kunnen mensen zich zonder afspraak laten vaccineren, ook om een tweede Pfizer-vaccinatie te halen na een coronabesmetting. 

18 reacties

 • Michel Van de Zand

  2 maanden geleden
  @ Ceciel,dat is nou het probleem,ik kan heel goed lezen.Ben op jouw advies wederom naar RIVM site gegaan en zie.Besmettingen in vergelijkbare maanden jaar 2020 liggen allemaal lager dan in 2021.Dus vaccinatie zorgt niet voor minder besmettingen.Het einge wat dat vaccin doet is het ziektebeeld afzwakken,maar zeg dat dan ook! Vaccinatie voorkomt geen besmetting (zie RIVM).Dus conclusie ben je een risico geval die ernstig ziek kan worden,laat je vaccineren.Alle anderen zonder gevolg zelf beslissen
 • Ceciel Buijser

  2 maanden geleden
  @Michel, leer lezen. Corona is geen griep. Griep is influenza, corona is een Sars-virus. Dat is iets anders, ook al lijken de verschijnselen op elkaar. De pandemie wordt beheersbaar door te vaccineren. Dat is wat @Mattie bedoelt. Bovendien veroorzaakt een ongebreidelde besmettingshaard nieuwe mutaties waartegen we op de lange duur wellicht minder goed tegen bestand zijn; dit voorkom je door corona uit te laten doven. Dat vaccinatie minder besmettingen geeft vind je o.a. op de site van het RIVM.
 • Michel Van de Zand

  2 maanden geleden
  @Mattie, ik ben wellicht niet zo intelligent als jij.Leg eens uit "het kan alleen afvlakken"? we zijn nu circa 7 mnd aan het vaccineren. Aantal besmettingen oktober 2020 waren lager dan nu, wat vlakt er dan af?De klachten en gevolgen lijken verdacht veel op die van de griep.Mutaties,zwakkere die er ernstig ziek van worden.Jongere en mensen met normale,goede weerstand merken er nauwelijks iets van.Griep is bij mij Influenza en geen jaarlijkse verkoudheidje, wat jij wellicht denkt.
 • Mattie Veld

  2 maanden geleden
  @Michel het is dus géén griep, het kan alleen later gaan afvlakken. Echt logisch toch?!
 • Michel Van de Zand

  2 maanden geleden
  @ Ceciel, waar is het bewijs dat gevaccineerden minder besmettelijk zijn dan niet gevaccineerden?RIVM zegt dat er juist meer besmettingen zijn bij gevaccineerden dan niet http://gevaccineerden.Je wist natuurlijk al dat griep de zorg meerdere malen heeft plat gelegd.Waar was toen de vaccinatie dwang?Als laatste niet gevaccineerden,zonder test mogen nergens naar binnen,getest betekent niet besmet,hoe kan dan een niet gevaccineerde besmet raken?Logica zegt,de gevaccineerde of is dat te logisch?
 1. Mag een zorgverzekeraar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?
  8

  Mag een zorgverze­ke­raar je weigeren als je een slechte gezondheid hebt?

  Over wat er wel en wat er niet gedekt wordt door de zorgverzekering bestaan veel misverstanden. En hoewel je misschien niet altijd zin hebt om dat tot op de bodem uit te zoeken, kan je veel geld besparen door dat wel te doen. Vergelijkingssite Independer liet onafhankelijk onderzoek uitvoeren naar de belangrijkste misverstanden, deze keer: mag een zorgverzekeraar je weigeren voor de basisverzekering vanwege een slechte gezondheid?

Liemers