Volledig scherm
PREMIUM
Een geslacht varken dat niet helemaal schoon is, wordt bij Compaxo op een zogeheten ambulance geladen om schoongemaakt te worden, voor het karkas opnieuw het slachtproces in gaat. © Jan Ruland van den Brink

Varkensslachter Compaxo: 'Vieze messen worden hier niet gebruikt'

ZEVENAAR - Het slachtproces kan schoner bij Compaxo in Zevenaar, concludeerde inspectiedienst NVWA vorige week op basis van controles uit 2017. Onterecht, vindt de varkensslachter, die veel doet om hygiënisch te werken. ,,Maar tevreden mogen we nooit zijn’’, zegt directeur/eigenaar Cor van der Post.

Bij Compaxo lopen elke dag minstens tien inspecteurs van de Nederlandse Voedsel- en Warenautoriteit (NVWA) en Kwaliteitskeuring Dierlijke Sector rond. Zij controleren de varkensgezondheid en of de slacht netjes gebeurt. Vorige week maakte de inspectiedienst de resultaten over 2017 bekend. Verontreiniging van vlees in het slachtproces werd geconstateerd, evenals het niet goed schoonmaken van messen waarmee het karkas wordt uitgesneden.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers