Volledig scherm
Dreamfields op Rhederlaag. Dreampop, dat een dag later op hetzelfde terrein plaatsvindt, stopt in ieder geval, een vertrek van Dreamfields wordt overwogen. © Theo Kock

Veel verdriet om stoppen Dreampop: ‘Daar gaat ons uitje!’

reactiesLATHUM - Dreampop stopt, Dreamfields gaat mogelijk weg bij Rhederlaag. Een bloemlezing van de reacties.

‘Alles wat hier de afgelopen jaren is opgebouwd wordt door dit gemeentebestuur systematisch afgebroken’. ‘Leuk weer dat ons dat ontnomen wordt’. ‘Neeeeee!!! Ik vond Dreampop nou net zo leuk, daar gaat ons uitje’. ‘Ik deed al twee jaar mee met Dreampop, begon een traditie te worden met onze vriendengroep. Triest dat gemeente Zevenaar zoveel geld eist’.

Zomaar wat reacties op de Facebookpagina van De Gelderlander op het nieuws dat festival Dreampop aan de boorden van Rhederlaag in Lathum stopt en het grote dance-event Dreamfields misschien gaat verhuizen. Organisator Matrixx Events stopt met Dreampop, omdat de gemeente Zevenaar belasting wil heffen op grote evenementen. Dat zou betekenen dat de toegangsprijs flink omhoog moet. En dat ziet de organisator niet zitten voor dit festival voor jong en oud.

Lees verder onder het Facebook-bericht.

De heffing is een van de tientallen maatregelen die Zevenaar heeft bedacht om een begrotingstekort van bijna 8 miljoen euro te dekken. De heffing zou voor de festivals op zo'n 80.000 euro uitkomen.

Voor Dreamfields zou de organisator de prijs voor een ticket marginaal willen verhogen om de gemeente enigszins tegemoet te komen. Gaat de gemeente niet akkoord dan wijkt Dreamfields uit naar een andere locatie.

‘Zevenaar mag zich diep gaan schamen’

Bezoekers zien de situatie met lede ogen aan. ‘Met enorme verbazing jullie artikel gelezen over het verdwijnen van Dreampop’, schrijft Wilma Arts uit Duiven in een mail naar De Gelderlander. ‘Wij zijn daar twee keer geweest en wat was het een geweldig evenement. Volop genoten van het begin tot het einde. Iedereen genoot, jong en oud. Zelden zo'n evenement meegemaakt dat voor iedereen toegankelijk was. Vreselijk jammer dat dit moet verdwijnen door idiote beslissingen van de gemeente Zevenaar en dat nu het voortbestaan van Dreamfields ook nog op de tocht staat. Echt, het is niet te bevatten dat puur om het geld een mooi evenement en traditie naar de knoppen gaat. De gemeente Zevenaar mag zich diep gaan schamen’.

Quote

Schandalig! Geen wonder dat de jonge mensen massaal wegtrekken uit de regio.

H. Smit

Voor Chantal Bragonje was Dreamfields een familieuitje: ‘Mijn kinderen zijn alle keren op Dreampop geweest en vinden het een fantastisch iets. Zoveel soorten mensen die het allemaal naar hun zin hebben, lekker eten en overal dansen en zingen. Ze zagen de gekste dingen. Ik genoot er enorm van om dit met hen te delen. De zaterdag was van mij en op zondag kon ik hen laten zien wat ik de avond ervoor meemaakte. Het is echt spijtig als dit echt zou moeten stoppen’.

Marga Quint schrijft: 'Ik steun Matrixx events en hoop dat dat dit feestje door mag blijven gaan. Naast dat het goed georganiseerd is, is het een leuke dag om oude bekenden uit de Liemers te ontmoeten’.

‘Wat zonde! Weer een evenement om zeep geholpen door de gemeente!’, verwoordt H. Smit het gevoel dat bij veel lezers leeft over het beleid van de gemeente Zevenaar. 'Is er eindelijk wat voor de jeugd in de regio, vindt de gemeente dat ze over de rug van de jeugd hun eigen fouten kunnen goedmaken! Schandalig! Geen wonder dat de jonge mensen massaal wegtrekken uit de regio. Eerst bezuinigen op de voorzieningen voor onze ouderen en nu de jeugd laten helpen om de tekorten van de gemeente te betalen!’.

De bezoekers zullen straks ook vooral het vriendelijke karakter van Dreampop gaan missen, schrijven veel lezers, onder wie Nicol Reijers. Wat haar betreft moet de gemeente Zevenaar nog maar eens goed nadenken over haar besluit: ‘Dreampop moet blijven! Feest waar jong en oud samen kunnen dansen op hits van nu en vroeger en voor elke leeftijd toegankelijk!’.

Liemers