Volledig scherm
Het gaat weer beter met de poes. © Dierenkliniek De Liemers / Facebook

Vergiftigde poes in Zevenaar aan de beterende hand

ZEVENAAR - De poes die dinsdagochtend is vergiftigd met rattengif maakt het goed. Dit meldt Dierenkliniek De Liemers op Facebook. 

De poes werd dinsdagochtend gevonden door de dierenambulance in een Zevenaarse schuur. Zij had onderkoelingsverschijnselen en was vergiftigd met rattengif. Een paar dagen aan een infuus, onder een dekentje, in een verwarmd hok heeft haar goed gedaan. Toch kan ze nog niet naar huis. Ze is niet gechipt en de dierenkliniek is nog steeds op zoek naar haar baasje.

Vijfde op rij

De Gelderlander  meldde dinsdag dat er voor de vijfde keer in korte tijd een kat is vergiftigd in Zevenaar. Of de dieren bewust of onbewust zijn vergiftigd, weet dierenarts André Bruns niet.  Hij vermoedt dat in Zevenaar het gif wordt gemengd met kattenvoer, in de hoop dat marters er van eten. ,,Katten kunnen dat gif niet zelf afbreken. Het is spoelen, spoelen en nog eens spoelen zodat het gif langzaam uit het lichaam verdwijnt.”

Op Facebook zijn de mensen in ieder geval blij dat het goed gaat met de lapjespoes. ‘Geweldig dat het weer goed gaat dikke pluim voor jullie .Hoop dat de kat weer terug kan naar de eigenaar’, zegt Annie Driessen in een reactie. De mensen die reageren op Facebook hopen dat de poes snel weer thuis in haar mandje kan liggen. 

Volledig scherm
De poes enkele dagen geleden. © Jan Ruland van den Brink
De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers