Volledig scherm
Overzicht van de nieuwbouwwijk op het voormalige BAT-terrein aan de Kerkstraat in Zevenaar. © Artist impression Solidiam

Verkoop woonpark BAT van start: wonen op terrein van de voormalige sigarettenfabriek

ZEVENAAR - De verkoop van Woonpark BAT op het terrein van de voormalige sigarettenfabriek begint zaterdag 23 februari. De nieuwbouwwijk in het centrum van Zevenaar omvat 114 woningen en 24 appartementen.

De architectuur op Woonpark BAT verwijst naar de rijke industriële historie van het terrein. Volgens ontwikkelaar Solidiam wordt de wijk duurzaam, eigentijds en gevarieerd opgezet, met een keuze uit stadswoningen, villa’s, herenhuizen en appartementen.

Het plan omvat vijf deelgebieden en bestaat uit zowel zowel koop- als huurwoningen in verschillende prijssegmenten. Met de bouw van deelgebieden De Boomgaard, De Stadstuin en Het Park wordt dit jaar begonnen. 

Parkeergarage

Om de nieuwbouw mogelijk te maken, worden zo’n tien loodsen op het voormalige fabrieksterrein gesloopt. Alleen de huidige parkeergarage, waar vroeger medewerkers van de sigarettenfabriek hun auto parkeerden, blijft behouden.

Die parkeergarage is bedoeld voor de toekomstige bewoners van de nieuwbouw. Medewerkers van de gemeente en straks van Hal12, wat het nieuwe culturele hart van de Liemers moet worden, moeten hun auto’s elders neer gaan zetten.

De verkoop van de eerste drie deelgebieden van Woonpark BAT is 23 februari in Het Musiater van 10.00 tot 13.00 uur.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers