Op zoek naar de oorzaak van de gelekte vloeistof.
Volledig scherm
Op zoek naar de oorzaak van de gelekte vloeistof. © Eastview media

Vervuiling in de Rijn bij Tolkamer, oorzaak niet bekend

UpdateTOLKAMER - Een behoorlijke hoeveelheid brandstof is door de Duitse waterpolitie op de Rijn bij Tolkamer aangetroffen. Toen Rijkswaterstaat aan kwam, was de vlek zodanig vermengd en verdampt dat ze de olie niet meer konden absorberen. Hoe de olie daar terecht kwam, is nog steeds niet bekend.

De Duitse politie en de brandweer van Lobith hadden, tot Rijkswaterstaat aanwezig was, verschillende schepen bij de Europakade gecheckt op een lek. Er is echter niks gevonden. Vanaf de kade was de vervuiling goed te zien. Ook het ‘tankstation’ voor schepen aan de kade is gecontroleerd, maar ook daar is niks aangetroffen.

De grootste vervuiling was te vinden in het vluchthaventje bij de Europakade. De brandweer en de Duitse waterpolitie konden daar echter niet veel, aangezien ze niet de nodige schermen hadden waarmee ze de vervuilende stof uit het water kunnen filteren.

Een woordvoerder van Rijkswaterstaat geeft aan dat het niet heel schadelijk is dat de olie niet is opgeruimd. ,,Het is deels verdampt en deels vermengd met het water, waardoor het voor ons te dun was om op te ruimen. Olie blijft veelal aan de oppervlakte, waardoor de verontreiniging beperkt blijft.’’

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers