Volledig scherm
© Politie Zevenaar

Vier buitenlanders na wilde achtervolging opgepakt voor leegroven parkeerautomaten in Giesbeek

UpdateGIESBEEK - Nadat de politie een melding kreeg van inbraak bij recreatiegebied Rhederlaag, heeft er een wilde achtervolging plaatsgevonden. Uiteindelijk zijn vier mannen van buitenlandse afkomst aangehouden en is het rijbewijs van de bestuurder van de vluchtende auto ingevorderd.

Toen de politie aankwam bij de Uitmeensestraat in Giesbeek, zagen zij een auto met Duits kenteken. Toen er een stopteken werd gegeven, reed deze er met hoge snelheid vandoor en werd de achtervolging ingezet.

Uiteindelijk werd de wagen klem gereden. Op de vluchtroute werden een tas met muntgeld uit opengebroken parkeerautomaten gevonden en daarnaast zijn er later een breekijzer en slijptol aangetroffen langs de route.

Schade verhalen

Rhederlaag werd al enige tijd geteisterd door inbraken. Er is diverse keren geld buit gemaakt. Volgens terreineigenaar Leisurelands is er ook sprake van duizenden euro's aan inbraakschade. Met de aanhouding van het viertal hoop Leisurelands dat er een einde komt aan de reeks vernielingen en inbraken. Het bedrijf wil de schade verhalen op de daders.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers