Volledig scherm
Toegangspoortjes. © FMAX

Vier jaar vergoeding OV voor leerling speciaal onderwijs

ZEVENAAR - Zevenaarse leerlingen die het speciaal voortgezet onderwijs bezoeken, kunnen tijdens hun middelbare schooltijd de kosten voor openbaar vervoer vergoed krijgen. Een raadsmeerderheid heeft ingestemd met het voorstel van het college om de OV-regeling voor deze leerlingen te verruimen van één naar vier jaar.

De VVD is daar tegen. „Als vaststaat dat leerlingen gewoon met het openbaar vervoer kunnen, hoeven ouders daar niet vier jaar lang een vergoeding voor te krijgen”, vinden de Zevenaarse liberalen.

Kwetsbare groep
Volgens wethouder Tienke van der Werf gaat het om een kwetsbare groep, voor wie het belangrijk is om te oefenen zelfstandig gebruik te maken van het openbaar vervoer. „Vergeet niet dat deze groep kinderen van oudsher gewend is met een busje naar school gebracht en gehaald te worden”, aldus Van der Werf.

Taxivervoer
De meeste Zevenaarse leerlingen die het speciaal onderwijs bezoeken maken gebruik van taxivervoer. Dat zijn er 61. Elf leerlingen gingen met het openbaar vervoer naar het eerste jaar van het speciaal onderwijs. De kosten voor uitbreiding van de OV-regeling van één naar vier jaar, bedragen volgens Van der Werf 40.000 euro. „Eén jaar taxivervoer kost 12.000 euro. Als vier leerlingen zouden uitstromen en gebruik gaan maken van het openbaar vervoer, kan deze regeling budgettair neutraal worden uitgevoerd”, stelt Van der Werf.

Liemers