Vier Nederlanders overleden bij ongeluk met Porsche-sportwagens op snelweg A3, net over Duitse grens: ‘Heel triest’

update | met videoVier Nederlanders zijn zondag overleden bij een ongeluk met twee Porsche-sportwagens op de A3 vlak over de grens met Duitsland. Ze zouden hebben deelgenomen aan een toertocht. De nacht voor het ongeval verbleven ze bij Hotel Villa Ruimzicht in Doetinchem.

29 reacties

 • Eelco de Boer

  2 maanden geleden
  Tja, iedereen weet dat de Duitse Autobahn bij regen het water minder goed afvoert dan het Nederlandse zoab op onze snelwegen, daar houden de meesten dan ook rekening mee. Is het dan toeval dat er op zo'n dag tienduizenden auto's dit wegdeel passeren, dat het voor allemaal goed gaat, maar dat het bij 2 van de 50 Porsches die die dag passeren als deel van een event dan faliekant mis gaat. Het zal toch niet de eerste keer zijn dat deze coureurs de grens oversteken. Door de auto toch te overmoedig?
 • Grietje Kroon

  2 maanden geleden
  Maakt niet uit hoe en wat er precies gebeurt is, maar niemand wil graag zo'n tragisch bericht thuis krijgen. Daarnaast kennen we sowieso 2 chauffeurs. Zij namen altijd deel aan Opkikkerdagen. Heb ze nog gesproken met laatste Opkikkerdagen. Zulke fijne mensen die belangenloos zieke kinderen en hun gezin een supermooie dag willen geven Het zijn echt wel mensen die weten hoe met zo'n auto om te gaan.
 • Helmut Kruse

  2 maanden geleden
  Aquaplaning begint bij een snelheid van 70 km per uur, ongeacht het type auto dat in de regen over de weg knalt. Elke bestuurder moet zijn rijgedrag bij hevige regen aanpassen. Ja, zo simpel is het!
 • Cor Kok

  2 maanden geleden
  En als het bijvoorbeeld FIAT rijders waren geweest had het dan ook zoveel aandacht gekregen?
 • Els Weber-van Dreuten

  2 maanden geleden
  Ook in Nederland moet je de snelheid aanpassen als het hard regent. Ik reed zaterdagavond van Veenendaal naar Arnhem over de A15 en je wilt niet weten hoeveel mafkezen mij voorbij reden met een rotgang terwijl het keihard regende en zelfs tijdens een hagelbui, was blij dat ik in ieder geval veilig thuis ben gekomen.