Volledig scherm
De politie heeft een man en vrouw aangehouden in een woning in Zevenaar voor een drugsmisdaad. © Eastview media

Vijf arrestaties in drugsonderzoek Zevenaar en Arnhem; vondst massa’s speed, xtc en grondstof

UpdateZEVENAAR/ ARNHEM - In een lopend onderzoek naar grootschalige drugshandel en productie heeft de politie in Arnhem en Zevenaar vijf mensen opgepakt. Het gaat om drie mannen en twee vrouwen, afkomstig uit Zevenaar en Arnhem in de leeftijd van 32 tot 53 jaar.

Bij huiszoekingen zijn diverse vuurwapens, steekwapens, tientallen kilo’s amfetamine (speed), tienduizenden xtc-pillen en honderden kilo's grondstof gevonden voor het maken van synthetische drugs. 

Een woning aan de Stadhoudersstraat in Arnhem en een woning aan de Tolsingel in Zevenaar zijn inmiddels gesloten in verband met drugscriminaliteit. De huizen zijn leeggehaald. 

Anonieme tip

De politie werd op het spoor gezet van de drugszaak door een anonieme tip. Van de personen die bij de invallen in de woningen in Arnhem en Zevenaar zijn aangehouden is er één weer op vrije voeten, diegene blijft wel verdachte. De anderen zitten voorlopig nog vast.

Betrokkenheid bij grootschalige productie en handel in xtc wordt de aanklacht tegen de vijf. 

Al eerder was er in Zevenaar overlast in de buurt rond het pand van de verdachten. Zo was er eerder een handtekeningenactie opgezet in de buurt om de overlast tegen te gaan.  Ook woedde er in september vorig jaar een flinke brand. In de woning was op 18 oktober jongstleden ook al een inval gedaan vanwege een drugsmisdaad. Een man en vrouw werden daarbij opgepakt, nadat daar een grondstof werd gevonden voor de productie van synthetische drugs.  De politie zei toen nog niet aan te kunnen geven waar de bewoners precies van worden verdacht. Het huis betreft een huurwoning van Stichting Baston Wonen. 

Liemers