Volledig scherm
PREMIUM
File op de A12 Duiven - Zevenaar West. © Jan Ruland van den Brink

‘Vijf banen naar Amsterdam. En wij in de Achterhoek zitten met twee rijstroken’

ZEVENAAR/ DOETINCHEM -  Als oplossing voor de dagelijkse files op de A12 vraagt Rijkswaterstaat werkgeversorganisaties om flexibele werktijden in te voeren en mensen thuis te laten werken. Behalve flexwerken moet het stimuleren van het openbaar vervoer zorgen voor minder files tussen het Velperbroekcircuit en de Duitse grens.  

Daarnaast wil Rijkswaterstaat dat VNO-NCW werknemers beweegt om vaker met de fiets naar het werk te gaan.

De regio is de dagelijkse files beu. Een petitie, ondertekend door Doetinchem, Montferland, Duiven, Westervoort en Zevenaar, moest leiden tot versnelde maatregelen om de files op de A12 te verminderen. Naar verwachting duurt het nog enkele jaren voordat de A12 is verbreed en de derde rijbaan is aangelegd.

Sceptisch over idee

Mark Boumans, burgemeester van Doetinchem en voorzitter van de Achterhoek Board is sceptisch: ,,Het voorstel zou wat helpen als Rijkswaterstaat ook bijvoorbeeld een gratis kantoor voor flexwerkers die buiten de regio werken inricht op het A18 Bedrijvenpark. Dan zouden die werknemers niet voorbij Arnhem hoeven. Of geef voorrang aan een snelle trein tussen Arnhem en Doetinchem.”

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers