Foto ter illustratie.
Volledig scherm
Foto ter illustratie. © Getty Images/iStockphoto

Vijf nieuwe inwoners Liemers met corona naar ziekenhuis: totaal nu op 53 opnames

DUIVEN/ WESTERVOORT - Vijf nieuwe Liemerse patiënten zijn met een coronabesmetting opgenomen in het ziekenhuis. Dat blijkt uit cijfers van het RIVM. Twee patiënten zijn afkomstig uit Duiven, twee uit Westervoort en één uit de gemeente Montferland.

Daarmee liggen nu in totaal 53 inwoners van de Liemers met corona in het ziekenhuis. Ruim de helft daarvan is afkomstig uit Zevenaar. Woensdag kwamen er geen nieuwe Zevenaarse ziekenhuisopnames bij. 

Fors aantal

Vergeleken met bijvoorbeeld de gemeente Arnhem, heeft Zevenaar procentueel een fors aantal coronapatiënten in het ziekenhuis. Arnhem (ruim 152.000 inwoners) telde woensdagmiddag 48 patiënten met corona in het ziekenhuis, Zevenaar (ruim 43.000 inwoners) 27. 

Ook ten opzichte van Doetinchem, ruim 57.000 inwoners en zeven inwoners met corona in het ziekenhuis, ‘scoort’ Zevenaar fors. Een verklaring daarvoor hebben gemeente en GGD niet. 

Duiven en Westervoort

In zowel Duiven als Westervoort werden woensdag twee nieuwe patiënten met corona in het ziekenhuis opgenomen. Daarmee ligt het totale aantal ziekenhuisopnames van patiënten uit Duiven nu op negen en uit Westervoort op zeven. Met vier ziekenhuisopnames voor corona bleef het aantal in Doesburg gelijk. In Montferland steeg het aantal gisteren van vijf naar zes. 

Liemers