Voor één avond ‘politiebaas’ in Zevenaar: vooral hardrijders een grote ergernis

videoZEVENAAR - Voor één avond kunnen inwoners van Zevenaar bepalen waar agenten in de gemeente werk van maken. Volgende week dinsdag staat de politie met extra mankracht en auto’s klaar voor Rent-A-Cop. Vooral de ‘racebanen’ in de gemeente blijken een doorn in het oog van inwoners.

Agenten laten zich tussen 19.00 en 21.30 uur aansturen door inwoners. Burgers kunnen daarvoor op Instagram en de Facebookpagina van de politie Zevenaar tot en met zaterdag voorstellen indienen.

Inmiddels zijn er al zo’n vijftig reacties geplaatst op de Facebookpagina. Hardrijders lijken vooralsnog de grootste ergernis. Zo vragen inwoners de politie op snelheid te controleren op de ‘racebanen’ Noordeinde, Zonegge en Haspelstraat in Zevenaar en Molenstraat in Herwen.

De suggesties moeten voldoen aan logische voorwaarden: het moet realistisch zijn, binnen het taakveld van de politie vallen en in de gemeente Zevenaar zijn. De politie noemt de volgende voorbeelden: ergens te controleren waar parkeer-problematiek is, vaak te hard wordt gereden of waar parkeer-problematiek of er sprake is van overlast, of gewoon een kopje koffie drinken tijdens een informatief gesprek.

Volledig scherm
Rent-A-Cop in Nijmegen: het controleren van scooters in de wijk Hatert. © Gerard Verschooten

Proef

De politie bekijkt welke taken dinsdag door de extra agenten worden uitgevoerd. De overige suggesties gaan niet verloren. Waar de politie niet aan toekomt, pakken agenten op een later moment alsnog op.

Rent-A-Cop wordt voor het eerst in Zevenaar gehouden. Als het een succes is, wil de politie burgers vaker als baas hebben. Eerder mochten onder meer burgers van Bronckhorst en Nijmegen de politie-inzet bepalen.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers