In Lobith kan je voor de laatste keer je betaalde afval brengen. Na zaterdag moeten bewoners van het Gelders Eiland daarvoor naar Zevenaar.
Volledig scherm
PREMIUM
In Lobith kan je voor de laatste keer je betaalde afval brengen. Na zaterdag moeten bewoners van het Gelders Eiland daarvoor naar Zevenaar. © Jan Ruland van den Brink

Voor het laatst betaald afval brengen: ‘Vanaf heden kost storten ons voornamelijk reistijd - dat is wel teleurstellend’

Autobanden, een Pepsi-koelkast en grote blauwe vaten: zaterdagochtend konden inwoners van het Gelders Eiland voor de laatste keer met betaald afval terecht bij vuilstort de Halve Maan in Lobith.

6 reacties

 • Hans Janssen

  2 maanden geleden
  Ik bracht een keer 2 exclusieve en mooie stoelen naar de kringloopwinkel van de RD4 gemeenten. Zij deden minachtend en arrogant en ik moest de stoelen maar naar het stort brengen van diezelfde RD4. Ik moest er ook nog voor betalen. Het kringloopconcept is enkel om de gemeentekas te spekken en niet om de afvalberg te verkleinen en al zeker niet om een ander met een smalle beurs een plezier te doen. Corrupte overheid ! Volgende keer dump ik alles langs de weg.
 • Catharina de Zaayer

  2 maanden geleden
  Tja dat is waar iedereen tegenwoordig last van heeft zonder rijbewijs en auto . Gewoon 1x per 3 maanden weer grofvuil ophaal dienst en het hele probleem zwerfafval is minimaal gehalveerd. Nu ben je genoodzaakt om illegaal het ergens neer te pleuren als je niet een flink inkomen hebt
 • joan willems

  2 maanden geleden
  Eerder zijn de kosten een drempel dan de afstand. Als je het niet breed hebt en een gratis bankstel scoort op markplaats, ben je alsnog een vermogen kwijt voor je oude op het afvalstation. Die wordt dus ergens gedumpt. Per adres 1 gratis storting kan al veel zwerfvuil voorkomen. Afval is het nieuwe goud voor gemeenten en prijzen zullen nog verder stijgen en daarmee de rotzooi in de natuur.
 • Hans Laros

  2 maanden geleden
  @Michel "Velen hebben niet de mogelijkheid om 12 KM naar een stortplaats te rijden met hun afval." Wat een klets... Heeft "men" wel de mogelijkheid om 1km te reizen? 4km? Dan lukt 12km ook. Bel eens met het gemeentehuis. Wie weet had men, wonder boven wonder, voor dit besluit wel een valide reden.
 • M.J. Jansen

  3 maanden geleden
  Wij moeten ook reizen voor ut afvalstation en verzamel gewoon niet teveel dan is ut nog regelbaar.