Volledig scherm
foto ANP

Voor iets meer jongeren woonruimte in Zevenaar

ZEVENAAR - Werden vorig jaar 17 jongeren gehuisvest in de gemeente Zevenaar, dit jaar zijn dat er tot dusverre 21. Dat is er één meer dan de afspraken die de gemeente Zevenaar over jongerenhuisvesting heeft gemaakt met woningcorporaties Baston Wonen en Plavei.

De Zevenaarse gemeenteraad gaf eind vorig jaar aan de slagingskans van jongeren op de woningmarkt te willen verbeteren. Baston Wonen heeft daarop een aantal woningen specifiek voor jongeren tot 23 jaar bestemd.

Slagingskans
De gemiddelde slaagkans op de sociale woningmarkt is overigens gedaald, omdat het aantal actief woningzoekenden stijgt. Tot en met het derde kwartaal van dit jaar gingen 594 Zevenaarse jongeren actief op zoek naar een woning.

Tijdelijk wonen
Baston Wonen gaat op zoek naar mogelijkheden voor tijdelijke woonvormen. Nieuwe bestemmingen van leegstaand vastgoed is zo'n optie, maar ook het plaatsen van tijdelijke woonunits.

Dat gebeurt niet alleen om meer jongeren te kunnen huisvesten. Vanaf 2017 krijgt de gemeente Zevenaar een taakstelling voor de huisvesting van statushouders.

Lees meer over de woonruimte voor jongeren in Zevenaar in De Gelderlander, editie Liemers, van woensdag 23 november, op papier of digitaal.

Liemers