Gerard Holleman op de plek waar de nieuwe verzorgingsplaats voor vrachtwagenchauffeurs moet komen. Op de achtergrond zijn woonhuis plus varkensbedrijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Holleman op de plek waar de nieuwe verzorgingsplaats voor vrachtwagenchauffeurs moet komen. Op de achtergrond zijn woonhuis plus varkensbedrijf. © Jan Ruland van den Brink

Vrees voor overlast op nieuwe parkeerplaats langs A12: ‘Chauffeurs zullen in de bosjes behoefte hun doen’

BABBERICH - Bewoners van de Veldhuizenseweg in Babberich zien helemaal niks in het plan voor een nieuwe parkeerplaats, vlakbij de grens met Duitsland langs de A12. Waar vroeger het grenswisselkantoor stond, moeten parkeerplaatsen komen voor 28 vrachtwagens en 26 personenauto's. ,,Dat gaat zwaar overlast geven”, vreest Gerard Holleman. Zijn varkensbedrijf ligt op pakweg 60 meter van de beoogde verzorgingsplaats Bergh-Zuid.

4 reacties

 • Michel Niesten

  3 maanden geleden
  Dat er overlast gaat komen is niet uit te sluiten. Maar mocht deze parkeerplaats er komen, zorg tenminste voor sanitaire voorzieningen. Chauffeurs zijn net mensen, ook die moeten hun behoefte ergens kwijt kunnen...
 • Gerrit Louter

  3 maanden geleden
  Reactie,s van Mike en Jan geven aan dat ze geen enkel benul hebben waar ze over praten en hebben hun oordeel al klaar....maar de Hr. Holleman heeft volkomen gelijk..! ben zelf oud truck chauffeur dus weet donders goed wat er allemaal afspeelt op parkeer plaatsen waar fatsoenlijke sanitaire voorzieningen ontbreken.., en ook koelmotoren aan lawaai veroorzaken , we leven in het jaar 2021...! dan moet dit toch anders en beter kunnen...? zeker in een land als Nederland...!
 • Mike

  3 maanden geleden
  laat hem dan zijn toilet open stellen voor de vrachtwagen chauffeurs die dag en nacht onderweg zijn om mensen als hem van alle gemakken te voorzien!
 • Jan Nuvens

  3 maanden geleden
  En weer een buurtbewoner die zijn eigen belang voor het algemeen belang stelt, nota bene een varkensboer, als er een bedrijfstak overlast geeft zijn ze het daar wel met stank, stikstof en dierenleed. De Gelderlander zou beter moeten weten dan hieraan aandacht te besteden.
 1. Transportbedrijven doen proef met elektrische vrachtwagen: ‘Deze hoor je niet en ruik je niet’
  PREMIUM

  Transport­be­drij­ven doen proef met elektri­sche vrachtwa­gen: ‘Deze hoor je niet en ruik je niet’

  ZEVENAAR/DOETINCHEM - Acht transportbedrijven in Achterhoek, Liemers en de regio Arnhem doen een proef met een elektrische vrachtwagen. Kosten voor de demowagen bedragen bijna 300.000 euro, pakweg vier keer zoveel als een ‘normale diesel’. Het elektrische voertuig is zo’n 10 meter lang. Door de grootte van de accu is het laadvermogen een stuk minder dan dat van een diesel.
 1. Auto raakt van de weg en komt in sloot terecht in Geldermalsen
  Play

  Auto raakt van de weg en komt in sloot terecht in Geldermal­sen

 2. De Fotoacademie: zo beoordeelt Tom Meerman jullie zonfoto's
  Play

  De Fotoacade­mie: zo beoordeelt Tom Meerman jullie zonfoto's

Liemers