Gerard Holleman op de plek waar de nieuwe verzorgingsplaats voor vrachtwagenchauffeurs moet komen. Op de achtergrond zijn woonhuis plus varkensbedrijf.
Volledig scherm
PREMIUM
Gerard Holleman op de plek waar de nieuwe verzorgingsplaats voor vrachtwagenchauffeurs moet komen. Op de achtergrond zijn woonhuis plus varkensbedrijf. © Jan Ruland van den Brink

Vrees voor overlast op nieuwe parkeerplaats langs A12: ‘Chauffeurs zullen in de bosjes behoefte hun doen’

BABBERICH - Bewoners van de Veldhuizenseweg in Babberich zien helemaal niks in het plan voor een nieuwe parkeerplaats, vlakbij de grens met Duitsland langs de A12. Waar vroeger het grenswisselkantoor stond, moeten parkeerplaatsen komen voor 28 vrachtwagens en 26 personenauto's. ,,Dat gaat zwaar overlast geven”, vreest Gerard Holleman. Zijn varkensbedrijf ligt op pakweg 60 meter van de beoogde verzorgingsplaats Bergh-Zuid.

4 reacties

 • Michel Niesten

  1 maand geleden
  Dat er overlast gaat komen is niet uit te sluiten. Maar mocht deze parkeerplaats er komen, zorg tenminste voor sanitaire voorzieningen. Chauffeurs zijn net mensen, ook die moeten hun behoefte ergens kwijt kunnen...
 • Gerrit Louter

  1 maand geleden
  Reactie,s van Mike en Jan geven aan dat ze geen enkel benul hebben waar ze over praten en hebben hun oordeel al klaar....maar de Hr. Holleman heeft volkomen gelijk..! ben zelf oud truck chauffeur dus weet donders goed wat er allemaal afspeelt op parkeer plaatsen waar fatsoenlijke sanitaire voorzieningen ontbreken.., en ook koelmotoren aan lawaai veroorzaken , we leven in het jaar 2021...! dan moet dit toch anders en beter kunnen...? zeker in een land als Nederland...!
 • Mike

  1 maand geleden
  laat hem dan zijn toilet open stellen voor de vrachtwagen chauffeurs die dag en nacht onderweg zijn om mensen als hem van alle gemakken te voorzien!
 • Jan Nuvens

  1 maand geleden
  En weer een buurtbewoner die zijn eigen belang voor het algemeen belang stelt, nota bene een varkensboer, als er een bedrijfstak overlast geeft zijn ze het daar wel met stank, stikstof en dierenleed. De Gelderlander zou beter moeten weten dan hieraan aandacht te besteden.
 1. Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbestaan tippelzones Arnhem en Nijmegen
  Play

  Gert-Jan Segers (CU) verdrietig over voortbe­staan tippelzo­nes Arnhem en Nijmegen

 2. Derde zware aardbeving bij Nieuw-Zeeland
  Play

  Derde zware aardbeving bij Nieuw-Zee­land

Liemers