Foto ter illustratie.
Volledig scherm
PREMIUM
Foto ter illustratie. © Mark Reijntjens

Vuurwerkverbod verhit de gemoederen: ‘Natuur erbij gebaat’ of ‘verschrikkelijk voor de branche’

ZEVENAAR - Het naderende vuurwerkverbod in Nederland is voor de één een zegen en voor de ander een vloek. Nederlandse vuurwerkverkopers zitten met de handen in het haar, terwijl dierenliefhebbers de vlag uithangen. Enkele reacties uit de Liemers op een rij.

14 reacties

 • H K

  7 maanden geleden
  Ter info: Dat is allang verboden. Hij geeft alleen aan dat dat nu nog veel vaker gebeurt omdat er meer illegaal vuurwerk in omloop zal komen. 
 • Annabel

  7 maanden geleden
  Hier in de buurt zijn de jongelui al weer regelmatig vuurwerk aan het afsteken. Half november begint dat. Gaat echt niet ophouden hoor 
 • AstrA1993

  7 maanden geleden
  Deze maatregel  word een grote flop...!  in de ons omliggende landen verkopen ze het hele jaar door vuurwerk ,  de meeste vuurwerk liefhebbers zijn allang voorzien van voldoende voorraad ,  carbid schieten mag wel , zal je eens zien hoeveel ongelukken door onervaren klungelaars daar nu mee gaan  plaatsvinden , er worden nu zelf gemaakte bommetjes  in elkaar geprutst  heb ik vernomen , om dat te maken zijn alle spullen daarvoor gewoon te koop.....deze maatregel gaat dus volgens mij averechts werken , en veroorzaakt alleen maar meer ongevallen en  onrust ..
 • Mies

  7 maanden geleden
  Tijdens de jaarwisseling vind ik het ook niet erg en mijn dieren zijn geen van allen bang. Ik stoor mij vooral aan het "vuurwerk" buiten de jaarwisseling. Het zijn asociale (volwassen) kinderen die niet de gevolgen zien van hun bizarre hobby.
 • Joep Meloen

  7 maanden geleden
  Een jaartje solidair met de zorg zijn moet toch lukken ?De zorg waar we een paar maanden geleden nog voor klapten.Volgend jaar gewoon weer opnieuw knallen.Persoonlijk houd ik niet van vuurwerk maar een paar daagjes wat knallen horen overleef ik en mijn mijn hondje wel.

Liemers