Volledig scherm
PREMIUM
Freek Diersen (met schaatsmuts) bij de grenssteen in een Duitse stal met samen met twee Duitse deelnemers. © Jan Ruland van den Brink

Wandelend langs de grens tussen Babberich en Spijk

BABBERICH - Wandelen op de tot 1995 goed bewaakte grens tussen Nederland en Duitsland, waar het smokkelen van onder meer levensmiddelen en vee jarenlang aan de orde van de dag was. Dat kan tijdens de grenssteenwandeling 'Van de Aa-strang tot de Rijn'. 

De route loopt dwars door weilanden en akkers en langs sloten en bosgebieden. Onderweg komen de wandelaars langs plekken die voor smokkelaars uitermate geschikt waren. De wandelingen in de Achterhoekse grensgebieden trokken vorig jaar tussen de achthonderd en twaalfhonderd deelnemers. In de komende weken staan de etappes tussen Beek en Babberich (20 januari) en die tussen Babberich en Spijk (3 februari) op het programma. De organisatie is in handen van dorpsbelangenverenigingen en historische kringen van zowel Nederlandse als Duitse zijde en staat onder leiding van Freek Diersen uit Dinxperlo en Theo Gasseling uit Anholt.

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers