Volledig scherm
De gesloten coupure in Tolkamer tijdens hoog water. Archoeffoto: HENK RODRIGO

Waterschap oefent in Tolkamer met sluiten van coupure in dijk: wegen afgesloten

TOLKAMER - Het Waterschap Rijn en IJssel gaat oefenen met het sluiten van de coupure in de dijk bij Tolkamer. De doorgang in de waterkering bij de Boterdijk gaat bij hoog water dicht met behulp van schotbalken om een mogelijke overstroming te voorkomen.

De schotbalken voor de coupure worden voortaan opgeslagen in een nieuwe opslagruimte bij de dijk. Vanwege het transport van de schotbalken gaan onder meer de Batavenweg en de Boterdijk op slot voor doorgaand verkeer. Schotbalken zijn zware houten balken die gebruikt worden in een sluis of poort om het tij te keren bij een overstroming.

De Boterdijk is donderdag en vrijdag afgesloten voor al het verkeer. Ook het fietspad tussen Batavenweg en Boterdijk gaat op slot. De alternatieve route voor fietsers is via Batavenweg-Graaf Ottoweg-Tragelweg. De scheepswerf blijft bereikbaar. Verkeer wordt omgeleid via Tragelweg-Graaf Ottoweg-Zwarteweg.

Werkzaamheden

Tot en met zondag 29 september zijn er wisselend werkzaamheden rondom de Boterdijk en de Batavenweg. Dit heeft te maken met het transport van een loods voor de schotbalken en de proefsluiting van de coupure, meldt de gemeente.

Geïnteresseerden zijn welkom om de proefsluiting van de coupure bij te wonen op zaterdag 28 september tussen 9.00 en 11.00 uur. Meer informatie over het schotbalkentransport en de proefsluiting is verkrijgbaar via Waterschap Rijn en IJssel, via e-mail of telefonisch via (0314) 369 369. 

De Gelderlander gebruikt je persoonsgegevens om deze reactie te kunnen plaatsen. Meer informatie vind je in ons privacy statement. Reacties van mensen die de nickname anonymous, anoniem of een variant daarop voeren, worden niet geplaatst.

Liemers